Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Σπιτική κρέμα καραμέλα

Αυθεντική συνταγή για κρέμα καραμέλα Salko
Μπαίνει στα γλυκά αλλά ακόμα μπορείτε να τη φάτε σκέτη . Είναι εθισμός.

Υλικά για Περίπου 300 γραμ. κρέμα
600 ml πλήρες γάλα
200γραμ. Ζάχαρη
40 γραμ.  βούτυρο

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το γάλα λίγο πριν τον βρασμό.
Βάζουμε την ζάχαρη σε ένα αντικολλητικό κατσαρόλι μόλις αρχίζει να λιώνει προσθέτουμε το βούτυρο και αφήνουμε να καραμελώσουν, στη συνέχεια προσθέστε σιγά-σιγά το γάλα.

Προσοχή
Όταν ρίχνουμε το γάλα θα πετάξει προσοχή να μην καούμε.


Όταν βράσει το τραβάμε από τη φλόγα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει για περίπου 20 λεπτά.


Εξαρτάται από το πόσο πηχτή θέλουμε την κρέμα. Να θυμάστε ότι η κρέμα θα  δέσει όταν κρυώσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια: