Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Ζύμη για κρουασάν

Υλικά
1 μικρό κομματάκι μαγιά μπύρας περίπου 30 γραμ. ή ξερή 13 γραμ.
1/3 φλυτζ. ζάχαρη
3 3/4 φλυτζ. τσαγιού αλεύρι
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 φλυτζ. περίπου γάλα



Εκτέλεση
Μέσα σε ένα μπωλ ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί.
Ζυμώνετε να γίνει η ζύμη λεία και ελαστική, να μην κολλάει.
Εάν είναι στεγνή πολύ απλά προσθέστε μία κουταλιά γάλα.
Σκεπάζετε και την αφήνετε σε μέρος ζεστό να ξεκουραστεί για μισή ώρα περίπου.
Μετά τοποθετείστε το μπωλ στο ψυγείο και το αφήνετε για 8 ώρες ή όλη νύχτα.
Την επόμενη μέρα σε μίξερ χτυπάτε 1/2 κιλό βούτυρο με 2 κουταλιές αλεύρι μέχρι να γίνει το μείγμα λείο.
Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο, τυλίξτε τη με διάφανη μεμβράνη και πιέστε την ώστε να φύγει ο αέρας.
Ξετυλίξτε τη και σε μία αλευρωμένη επιφάνεια ανοίξτε τη ζύμη σε παραλληλόγραμμο και αλείψτε βούτυρο τα 3/4 της επιφάνειας στο κέντρο.


Πάρτε τη μία άκρη φέρτε τη στη μέση αλείψτε με βούτυρο και φέρτε το άλλο κομμάτι από πάνω, διπλώστε τη ζύμη δηλαδή στα 3.
Τοποθετείστε τη ζύμη στο ψυγείο αφού την τυλίξτε με διάφανη μεμβράνη και αφήστε για 2 ώρες τουλάχιστον.
Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία άλλες 2 φορές.

Τέλος ανοίγετε την ζύμη την κόβετε σε τρίγωνα ανάλογα με το μέγεθος που θέλετε να έχουν τα κρουασάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: