Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Σάλτσα για πίτσα

Μια γρήγορη και εύκολη σπιτική σάλτσα πίτσας που είναι καλύτερη από κάθε έτυμη που μπορούμε να αγοράσουμε.

Υλικά
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη
½ κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
1 πρέζα κόκκινο πιπέρι
1 κιλό ολόκληρες τομάτες, τριμμένες χωρίς το φλούδι
1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο στη μέση
2 κλωναράκια φρέσκο βασιλικό
αλάτι

Εκτέλεση
Ζεστάνετε το λάδι και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο, προσθέστε το σκόρδο, ρίγανη
και πιπέρι, το αλάτι και την ζάχαρη και μαγειρέψτε μέχρι να βγάλουν τα αρώματα τους, περίπου 2-3 λεπτά.
Προσθέστε τις ντομάτες τριμμένες, το κρεμμύδι και βασιλικό, αφήνουμε να πάρει βράση, μειώστε τη φωτιά σε μέτρια και σιγοβράζουμε μέχρι να μειωθεί η σάλτσα στην μισή ποσότητα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, περίπου 20 λεπτά.


Αφαιρέστε το κρεμμύδι και το βασιλικό δοκιμάστε και διορθώστε το αλάτι.

Αφήστε να κρυώσει και να αποθηκεύστε στο ψυγείο σε γυαλίτσες μέχρι και μια εβδομάδα ή στην κατάψυξη μέχρι και 6 μήνες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: