Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Ζύμη πίτσας

Μια εξαιρετικά εύκολη και νόστιμη σπιτική ζύμη πίτσας που είναι ιδανικό για να ετοιμάζετε πίτσα κάθε βράδυ.

Υλικά
3/4 φλιτζάνι ζεστό νερό
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
2 κουταλάκια γλυκού ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια αλεύρι σκληρό
1/2 κουταλάκι αλάτι

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το νερό, την ζάχαρη και την μαγιά και αφήστε τα να καθίσουν μέχρι να αφρίσει, περίπου 10 λεπτά.

βάλτε το λάδι, το αλεύρι και το αλάτι και ανακατέψτε για να γίνει ζύμη.
Ζυμώνουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να γίνει λεία και ελαστική, προσθέτοντας αρκετό αλεύρι για να το αποτρέψει από το να κολλήσει, περίπου 5 λεπτά.
Λαδώνουμε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τη ζύμη σκεπάζουμε με πετσέτες και αφήστε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για να διπλασιαστεί σε μέγεθος, περίπου 1 1/2 έως 2 ώρες.
Ανοίξτε την ζύμη στο σχήμα που θέλετε και την βάζουμε σε λαδωμένο ταψί.
Από πάνω βάζετε ότι σας αρέσει για πίτσα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο  260C έως ότου οι άκρες της ζύμης είναι πάρουν ένα χρυσό χρώμα, περίπου 10-15 λεπτά.


Σχ. Σ. 1 Ρίξτε λίγο καλαμποκάλευρο πάνω στο λαδωμένο ταψί για να μην κολλήσει η πίτσα.
Σχ. Σ. 2 Τοποθετήστε τη ζύμη στο ψυγείο για χρήση αργότερα.
Βγάλτε την από το στο ψυγείο, αφήστε την να φουσκώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Σχ. Σ. 3 αλείψτε τις άκρες της ζύμης με βούτυρο και σκόρδο για να έχετε μια νόστιμη κρούστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: